Problema soluţionată

Monument naţional în pericol

08:00 Mar 17 2014 Chisinau, bd. Renasterii Nationale 33 Sectorul : Rîşcani

Descriere
Se prevede vre-un proiect de restaurare a Circului din Chişinău ?!
Oare cît timp acest minunat edificiu va degrada sub ploaie şi vandalizări ? Doar e mai simplu de restaurat decît de construit din nou , măcar cît de cît să fie luată sub control cladirea ca să nu mai fie distrusă şi vandalizată.
Este o clădire unică şi frumoasă!

Scurt Istoric:
Circul din Chișinău a apărut în 1981. La acea vreme el a fost considerat unul dintre cele mai frumoase din Uniunea Sovietică, și unul dintre cele mai mari din lume - locul al patrulea după suprafață. Arhitectul șef S.M. Șoihet a primit Premiul de Stat al RSS Moldovenești, 1984. Înainte de aceasta spectacole de circ aveau loc în încăperi temporare.

Lunar în circul din Chișinău, aveau loc de la 30 la 60 de spectacole și asta în ciuda faptului că restul trupelor de circ din Uniunea Sovietică prezentau doar de 12 ori pe an. În sala de circ din Moldova încap aproape două mii de spectatori. În 1982 s-a deschis punctul de veterinari, funcționează și se află intr-o clădire din spatele circului.

Din octombrie 2004, cladirea circului este închisa pentru renovare. Pe arena principală a circului nu mai prezintă nimeni, scaunele sunt rupte, pereții desenați, camerele pentru personal sunt goale, pe coridoare sunt împrăștiate deșeuri. Arena pentru antrenament însă s-a menținut într-o stare excelentă, și este folosită în mod regulat.
Rog sa interveniti!
Persoană responsabilă:
Profile picture
Nume: no info

Funcţie: no info
Credibilitate problemă: UP DOWN 25
Comentarii
Pretura sectorului Rîşcani (Apr 4 2014)
Pretura sectorului Rîşcani a examinat problema abordată. Vă informăm, că după mai mulţi ani de stagnare, actuala administraţie şi-a propus, prin "Proiectul de renovare, modernizare şi restaurare", reluarea activităţii SA "Circul din Chişinău". Astfel, cu suportul financiar al agenţilor economici au început lucrările de reconstrucţie a manejului mic, într-o sală de reprezentaţie, cu o capacitate de 430 de locuri. În perioada 01.06.14 - 31.06.14, SA "Circul din Chişinău" îşi propune realizarea unui nou proiect în sediul propriu. Ţinem să menţionăm că pe parcursul perioadei de stagnare, Administraţia publică locală a întreprins mai multe acţiuni de protejare şi reabilitare a acestui minunat edificiu. Printre ele: - au fost întreprinse acţiuni de salubrizare şi amenajare a teritoriului aferent acestei instituţii; (au fost efectuate lucrări de curăţare a arborilor şi arbuştilor, au fost evacuate 8 (opt) rute de gunoi menajer şi vegetal; - au fost efectuate lucrări de reparaţie a sistemului de evacuare a apelor pluviale; - lucrări de reparaţie la conexiunea apeduct - canalizare; - au fot achitate facturile de plată pentru energia electrică, etc. Administraţia publică locală a făcut mai multe încercări de a prelua şi gestiona acest obiect. Însă, pînă în prezent, acest edificiu se află în gestiunea Ministerului Culturii. APL va rămîne şi în continuare deschisă spre colaborare şi implicare în soluţionarea problemelor cu care se confruntă SA "Circul din Chişinău".
Comment Rating: UP DOWN
2
eu. (Apr 4 2014)
Eu am idei , dar cum sa vi le comunic !
Comment Rating: UP DOWN
3
Lasa un comentariu
Nume:
Email:
Comentarii:
Security Code:
Captcha

Rapoarte Aditionale

Site pentru circ

13:47 Jun 21, 2014

Chisinau, str. Circului 33, 0 Kms

Trotuarele din parc inghetate

13:24 Jan 24, 2018

Chisinau, str. M.Costin, 0.03 Kms

Cruce nedemontata in fata Circului

01:20 Jun 22, 2017

Chisinau, Circul, 0.06 Kms

Грязь и испорчен бордюр

13:51 Aug 17, 2014

Chisinau, bd. Moscova 11/1- 13, 0.08 Kms

Strada A.Doga e plina de gauri

10:14 Oct 10, 2012

Chisinau, str. A.Doga, 0.09 Kms